Swedish

Invisalign London

Mer än 6 miljoner patienter har valt att rätta sina tänder med Invisalign Clear Braces. Osynlig ortodonti har revolutionerat området för kosmetisk tandvård och patienterna kan nu uppnå ett vackert rakt leende på ett sätt som inte stör deras livsstil eller får dem att känna sig självmedvetna. Klara hängslen är socialt acceptabla, till skillnad från fasta metallhängslen som är mycket synliga och genomsnittliga restriktioner för patienten, såsom mer begränsade mat- och dryckesval.

Ja patienter vill ha raka tänder, men för många utseende av metallarbete på sitt leende under behandlingen är ett problem. Många vuxna missade på hängslen av vilken anledning som helst när de var yngre och skulle känna sig självmedvetna med hängslen senare som vuxen. För tonåringar är det normen att bära hängslen, men för vuxna är det helt enkelt inte. Av den anledningen har osynliga ortodonti gett vuxna ett helt nytt val för att anpassa sina tänder och ålder är inget hinder. Behandlingslängden är i genomsnitt 18 månader, så att bära fasta klammer för denna långa tid kan ses som en negativ jämfört med de livsstilsfördelar som klara avläsare ger.

Vissa tandläkare anser att Invisalign är den ledande ortodontiska behandlingen, både på grund av fördelarna under behandling när det gäller estetik och också på grund av prestanda och uppnådda resultat. Nöjdhetsbetyg är mycket höga bland patienter både under och efter behandlingen. Många patienter undrar om behandlingen är lämplig för dem – och för majoriteten av patienterna är Invisalign lämplig och kan behandla hela sortimentet av ortodontiska problem som kan behandlas med traditionella metallbäcksar, men justerarna är avtagbara och praktiskt taget osynliga.

Olika system är tillgängliga för att möta patientbehov:

Invisalign Full – det ursprungliga Invisalign-systemet och mest använda behandling, eftersom det kan behandla ett brett spektrum av problem. Behandlingen varar i genomsnitt 12-18 månader med ett genomsnittligt antal brickor på 20-30.
Invisalign i7 – för mindre justeringar, som består av bara 7 uppsättningar aligners. Behandlingen kan vara så kort som 3 månader.
Invisalign Teen – utvecklad för tonåringar och liknar Full. Innehåller slitindikatorer för att säkerställa tillräcklig slitstid förutom en design som gör att vuxna tänder kan komma igenom.
Invisalign Lite – Detta system passar mellan i7 och Full och är konstruerat för måttliga fall. Behandlingen varar i genomsnitt 7 månader.

Utbudet av problem som behandlas ofta med Invisalign inkluderar:

Crowded Tänder: där det inte finns tillräckligt med utrymme på övre eller nedre eller båda käkarna, kommer tänderna att pressas ihop och placeras i olika vinklar. Crowded tänder kan orsaka en rad problem inklusive ojämn slitage, färgning och tandköttssjukdom. Detta beror på svårigheten att rengöra ytorna på alla tänder.

Luckor: luckor kan uppstå om tänderna saknas eller med stora övre eller nedre eller båda käkarna, vilket kan ha fortsatt att växa.

Korsbett: Många ortodontiska patienter har korsbett, och är när de övre tänderna biter inuti de nedre tänderna. Detta kan orsaka ojämnt slitage och tandköttssjukdom.

Överbeten: Om de övre tänderna når längre än eller förbi de nedre tänderna, och detta kan orsaka käksmärta och andra tillstånd.

Under bitar: Det motsatta av en överbit, där de nedre tänderna når över de övre tänderna. Återigen kan detta leda till käksmärta och andra tillstånd.

Behandling kan vara för övre och nedre käften ihop eller övre eller nedre käften endast beroende på krav.

Vilka fördelar ger Invisalign?
Förutom att uppnå ett fantastiskt leende, erbjuder klara hängslen många fördelar. Linjalerna är gjorda av klar plast och är helt borttagbara. Eftersom det inte finns någon metall är brickorna smidiga och bekväma att bära, vilket betyder att det inte finns något obehag eller ömhet. Vidare som ortodontiska krafter som appliceras är milda och gradvisa finns det ingen plötslig justering för att orsaka smärta som det finns med traditionella metallbårar.

Patienterna kan le genom sin behandling och ser fram emot ett bra leende. Ditt självförtroende kommer att öka hela vägen eftersom det inte finns några synliga metalltrådar och konsoler för att du ska känna dig självmedveten eller annonsera om att du har påsar. Faktum är att patienter kan välja om de vill berätta för dem att de har ortodontisk behandling eller inte. Många patienter rapporterar att ingen faktiskt märkte deras aligners eftersom de är nästan osynliga.

Förhandsgranska ditt leende
Ditt första steg är att kontakta oss för din leendebedömning, med en digital simulering kan du förhandsgranska ditt nya leende. Vi kommer att diskutera dina personliga krav och svara på alla dina frågor.

Bildbehandling kommer att tas med vårt i-Tero-skanningselement som används för att skapa din behandlingsplan. Bildningen kommer att ge 3-dimensionerande digitala bilder av dina övre och nedre käftar.

Bildningen gör det möjligt för oss att flytta tänder som kräver omriktning digitalt och se ditt leende och käftar från olika vinklar.

Efter din leendebedömning, om du bestämmer dig för att fortsätta behandlingen, kommer dina egna brickor att beställas och produceras. Behandlingen och antalet justeringar som behövs beror på dina individuella krav och i genomsnitt 20 – 30 aligners krävs per båge.

Bär dina aligners
När man först bär aligners, är patienterna ofta glada när man inser hur osynliga brickorna faktiskt är.

Initialt tar det några veckor att vänja sig på att bära dina aligners, men det här är en sömlös process tack vare alla livsstilfördelar som erbjuds. Du kommer att behöva bära dina aligners hela tiden, bara ta bort dem när du äter och dricker. Brickorna måste bäras i minst 22 timmar per dag. Du kan hålla dina justeringar på när du dricker kallt vatten, men annars måste de tas bort. Detta beror på att anpassare är bra och är inte konstruerade för att bäras när de biter, tuggar, äter eller dricker och mat kan också bli fastna i brickorna.

Du kommer att ändra upp till nästa linje i sekvensen runt varannan vecka, som beskrivs i din behandlingsplan. Du kommer att kunna se din framsteg vecka för vecka och appen från Align Tech låter dig ladda upp bilder så att du kan se förbättringen i ditt leende. Det bör noteras att patienterna inte kan minska deras dagliga slitage och förlänga behandlingsvaraktigheten, eftersom detta leder till underoptimerade resultat. Din behandlingsplan ska följas för bästa resultat.

Hur mycket kostar Invisalign?
Små justeringar kan vara så lite som 1 500 £ med i7-systemet, moderata justeringar runt 2 000 kr med Lite-systemet. Mer komplexa justeringar är från ca 4 000 kr med Full och Teen. Månadsbetalningsalternativ är tillgängliga och hälso- och tandvårdsförsäkring kan också användas mot kostnaden för din behandling. Kontakta oss för ditt gratis leende bedömning och anpassad prissättning.

Kontakta oss: Dental Care Finders